Jong Sparta had vandaag de taak om de goede reeks van de laatste weken voort te zetten. De mannen van trainers Jeff Stans en Fouzi Mesaoudi zijn aan een opmerkelijke opmars bezig na de winterstop. De beloften van Sparta waren tot vandaag opgerukt naar de zesde plaats en tegenstander AFC is terug te vinden op plek 9. Het verschil is echter maar één punt tussen beide teams. Zoals bekend moet Jong Sparta bij de eerste negen eindigen, of Jong Almere City FC voorblijven, om zeker te zijn van handhaving in de Betnation Divisie.

Bij Jong Sparta stond Dylan Tevreden onder de lat en begon topscorer Dano Lourens op de bank. Dat betekende een basisplaats Dean Zandbergen, die in de spits begon. De paarse brigade uit Rotterdam had in het eerste halfuur de twee beste kansen van de wedstrijd. Eerst schoot Dean Zandbergen na een goede loopactie over het Amsterdamse doel en Aymane Bais schoot de bal net naast de verkeerde kant van de paal. AFC kwam na iets meer dan een halfuur spelen voor het eerst gevaarlijk voor het doel van Sparta. Dylan Tevreden kon Marciano Mengerink net op tijd van de bal houden voordat het gevaarlijk werd. In de 38e minuut was er de grootste kans van de eerste helft voor Noa Benninga. De speler van AFC schoot echter recht op Dylan Tevreden af.

Vlak voor rust hadden Jorn Triep en Max de Ligt ook nog de kans om te scoren voor de Rotterdammers. De grootste kans was voor Jorn Triep, de middenvelder speelde zich knap vrij, maar Gijs van Zetten dook de bal uit het doel. Uit de hoekschop daarna schoot Max de Ligt naast. Daarna floot scheidsrechter Nick Tunnissen voor de rust.

In de tweede helft was AFC gevaarlijker voor het doel dan Jong Sparta en dat resulteerde in de openingstreffer voor de thuisclub in de 67e minuut. Noa Benninga kreeg de bal voor zijn voeten net buiten het strafschopgebied en hij kon hard en laag uithalen. Dylan Tevreden was verslagen en Jong Sparta keek tegen een 1-0 achterstand aan. Met nog iets minder dan een kwartier te spelen, gooide AFC de wedstrijd in het slot. Invaller Wessel Been kon profiteren van onachtzaamheid in de Sparta-defensie en Dylan Tevreden passeren.

In de slotfase van de wedstrijd probeerde Jong Sparta nog iets te doen aan de achterstand. Ayoni Santos en Delano Vianello namen Gijs van Zetten onder vuur. In de 84e minuut was Jong Sparta eindelijk succesvol. Topscorer Dano Lourens maakte zijn achtste van het seizoen en bracht de Kasteelclub terug in de wedstrijd. Het slotoffensief was echter van korte duur. Splinter de Mooij maakte in de 88e minuut de 3-1 door vanaf de achterlijn te scoren.

Door deze nederlaag van Jong Sparta en het gelijkspel van Jong Almere tegen GVVV, gaat Jong Almere weer over de Rotterdammers heen. Zo gaan we nog vijf spannende speelronden tegemoet in de Betnation Divisie.